haarverzorging

Als je net begint met haaroliebehandeling, is het goed om wat basisinformatie over deze vorm van haarzorg te leren. Maar eerst moet je je haartype bepalen, met de porositeit.

Controleer ook of een bepaalde olie de eigenschappen heeft die je helpen met het herstellen van een goede haarconditie.

Er is geen betere techniek om je haar te verbeteren, dan het ondergaan van haaroliebehandelingen. Er wordt gezegd dat cosmetische oliën, en zelfs sommige kookoliën, beter werken dan voedingssupplementen, haarmaskers, shampoos en andere haarproducten. Over het algemeen wordt haaroliebehandeling uitgevoerd door een olie aan te brengen op de hoofdhuid en het haar. De hoeveelheid en soort olie, moeten aansluiten bij de hoek waarin je haarcuticula openstaan. Andere factoren die moeten worden meegenomen bij het uitvoeren van haaroliebehandeling, zijn: type hoofdhuid, of haaroliebehandeling eerder is uitgevoerd, soort cosmetica die zijn gebruikt voor de haarverzorging. Wat zijn de voordelen van haaroliebehandeling? Deze behandeling voorkomt dat je haarpunten splijten en dat je haar kroezig of statisch wordt, uitvalt, breekt, of vergrijst. Verder geeft zo’n behandeling het haar een mooie en gezonde glans. De lokken worden weer glad, terwijl de talgproductie wordt verminderd. In de meeste gevallen zorgt haaroliebehandeling ook voor de bestrijding van roos.

Over het algemeen is er geen groot verschil tussen het aanbrengen van olie op nat haar (direct na het wassen) of op droog haar (vóór het wassen). Als het echter gaat om de techniek na het wassen, moet je onthouden dat je maar een kleine hoeveelheid van het natuurlijke product hoeft aan te brengen. Anders zal het haar er vettig uitzien. Het is goed om te noemen dat er meer olie in de haarpunten kan worden gewreven, omdat deze minder vocht bevatten dan andere delen van de strengen. Als de behandeling liever vóór het wassen uitvoert, kun je grotere hoeveelheden olie aanbrengen. In feite geldt, hoe meer olie hoe beter. Het zal daarna toch worden uitgespoeld met shampoo.

Wat zijn de basisregels van haaroliebehandeling? Laten we beginnen met noemen dat sommige oliën een vaste vorm hebben – net als kaarsen. Als je wilt dat de olie elastischer wordt, dien je het een beetje op te warmen, bijvoorbeeld op je handpalm. Het is echter niet aan te raden om de olie te koken of heet te maken. Als de olie klaar is om aan te brengen, kun je het haar in stukken verdelen, en ieder stuk bedekken met de olie. Dankzij deze techniek zal je alle delen van je haar gelijkmatig bedekken, terwijl de applicatie zelf sneller en gemakkelijker zal gaan. Breng niet te grote hoeveelheden aan. Als je besluit dat je haar meer van dit natuurlijke product nodig heeft, dan kun je nog een dosering aanbrengen. Houd echter in gedachten dat hoe meer olie je aanbrengt, des te lastiger het eruit zal gaan. Verder wordt aangeraden om je hoofdhuid te masseren tijdens de haaroliebehandeling. Druk hiervoor je vingertoppen iets harder tegen je hoofdhuid dan je tijdens het wassen zou doen. Op deze manier zal je de huid ontspannen, de bloedcirculatie stimuleren en de haargroei versnellen. De waarheid is dat je de olie maar liefst 24 uur in je haar kan laten zitten. Probeer ook systematisch te zijn en de haaroliebehandeling ten minste eens per week uit te voeren. Je haar zal je dankbaar zijn!