haarverzorging met oliën

Er zijn dus vele methoden die de haarverzorging gemakkelijker maken. Een van de gemakkelijkste en meest efficiënte technieken voor het herstellen van een goede conditie van je haar, is Haaroliebehandeling. Waarom? Omdat de behandeling thuis kan worden uitgevoerd, door jezelf, terwijl het niet veel tijd in beslag neemt.

Voordat we echter besluiten om ons haar te behandelen met olie, moeten we eerst nog twee dingen doen: de juiste olie uitkiezen en de haarporositeit bepalen.

Haarporositeit kan worden bepaald op basis van de conditie van je haar. Ter illustratie: hoe beschadigder de lokken zijn, des te open de cuticula van het haar staan. Als de cuticula dicht opeengepakt zitten, wordt het haar gezien als gezond. Over het algemeen zijn er drie hoofdtypes van haarporositeit: laag, gemiddeld en hoog. In feite zijn er ook verschillende combinaties van de bovengenoemde haartypes. Het bepalen van jouw haarporositeit is cruciaal, omdat dit bepaalt welke olie je moet gebruiken en wat de meest effectieve methode is om je haar te behandelen.

Zoals hierboven is genoemd, wordt haar met een lage porositeit gekarakteriseerd door hechte cuticula. Dit type haar heeft gezonde lokken. Het moet worden behandeld met oliën die gemaakt zijn van smalle moleculen, of met oliën die een soort beschermende laag om het haar kunnen aanbrengen. In dit geval wordt geadviseerd om gebruik te maken van kokosolie, lijnzaadolie en castorolie. Verder kan een persoon met een lage haarporositeit ook de volgende cosmetische boters gebruiken: Shea boter, cacaoboter en mangoboter.

Haar van lage tot gemiddelde porositeit heeft cuticula die niet zo dicht op elkaar zitten als haar met een lage porositeit. Hierin staan de cuticula een beetje open. Deze conditie kan worden veroorzaakt door overmatig styling, uitdroging, of het aanbrengen van niet bij elkaar passende cosmetica. Haar met een gemiddelde porositeit kan glad en gehydrateerd worden gemaakt door smalle moleculen, maar ook door oliën met omega-3 en omega-6 vetzuren. Verder worden castorolie, zonnebloemolie, lijnzaadolie en jojobaolie aanbevolen voor dit haartype.

Normale porositeit is een karakteristieke eigenschap voor gezond haar. In andere woorden, dit is haar dat gemakkelijk in model te brengen is en goede resultaten krijgt van een behandeling bij de kapper. Dit type lokken kan worden behandeld met oliën die omega-3, omega-6 en omega-9 vetzuren bevatten. Verder kunnen mengsels van diverse oliën ook zorgen voor goede resultaten. Het is aan te raden om Arganolie, macadamiaolie, jojobaolie, olijfolie, canolaolie, zoete amandelolie en castorolie te gebruiken.

Haar met een normale porositeit met de neiging naar hoge porositeit is het haar dat uitgedroogd is door stylingprocessen of een behandeling bij de kapper. De opening van de cuticula kan veroorzaakt zijn door hittegenererende apparaten. De oliën die het mooie uiterlijk van je haar weer naar voren kunnen halen, zijn waarschijnlijk macadamiaolie, castorolie, zoete amandelolie en avocado-olie.

Haar met een hoge porositeit staat gelijk aan beschadigd haar. De cuticula staan wijd open. Daarom heeft dit type haar hydratatie, voeding en verzachting nodig. Het is aan te raden om avocado-olie, lijnzaadolie, castorolie en teunisbloemolie te gebruiken. Ook minder populaire oliën, zoals tarwekiemolie, kersenpitolie, aarbeienpitolie, appelpitolie en koffieolie zijn redelijk efficiënt.

< Vorige artikel